PKW

Basisformat folder

[vc_single_image image=”2527″ img_size=”full” img_link_large=”” img_link_new_tab=””][vc_separator size=”big” icon=”info-circle”]

Projectomschrijving

PKW, architecten- en bouwadvies bureau

PKW is een bureau dat zich richt op de ontwerp- en beheerfase van het bouwproces. Opdrachtgevers zijn particulieren, verenigingen, andere adviesbureaus en woningcorporaties. De hoofdvestiging staat in Delft. Sinds kort heeft het bouwadvies bureau een vestiging in de Watertoren. Daar waar Madebytops ook zijn studio heeft. PKW werkte al geruime tijd met een leaflet in verschillende vormen om hun verhaal over te brengen. Op eigen initiatief heeft het bureau de leaflet ontworpen, binnen hun mogelijkheden. Madebytops werd gevraagd een kritische blik te werpen op deze leaflet. Dat kan soms lastig zijn, want opdrachtgevers zijn vaak trots op hetgeen ze zelf hebben gemaakt. Maar ik als ervaren grafisch ontwerper kan ik goed onderbouwen waarom een ontwerp anders zou moeten.

Leaflet met gebruiksvriendelijke opmaak

De wens van bouwadvies bureau PKW was een gebruiksvriendelijke leaflet. Een basistemplate, waarmee ze zelf teksten kunnen wijzigen en foto’s kunnen aanpassen. Het bouwadvies bureau heeft niet één leaflet, maar meerdere varianten met steeds een andere onderwerp. Met dit in het achterhoofd ben ik begonnen met het ontwerp van deze leaflet. Daarbij meer gebruik gemaakt van de mogelijkheden van de huisstijl van PKW. Het huidige ontwerp was rechttoe rechtaan. ‘Dat kan spannender’ zei ik tegen Tessa van Reeven van PKW. De huisstijl van bevat rechte en schuine lijnen, daar wilde ik wat mee doen. Ook de opbouw van de teksten, de hiërarchie in de informatie moest worden aangepakt. Met als resultaat een helder, aantrekkelijk, eenvoudige, gebruiksvriendelijke leaflet. Klaar om door de opdrachtgever zelf aangepast te worden naar andere varianten.

In het dit geval was bouwadvies bureau PKW bekend met het veelgebruikte opmaakprogramma Indesign. Een opmaakprogramma waarmee grafisch ontwerpers werken voor het opmaken van onder andere brochures, folders en leaflets. Voor madebytops gemakkelijk om een goede template te leveren.