Tegelvrouw

Illustratie kindersanitair

[vc_single_image image=”2493″ img_size=”full” img_link_large=”” img_link_new_tab=””][vc_single_image image=”2494″ img_size=”full” img_link_large=”” img_link_new_tab=””][vc_separator size=”big” icon=”info-circle”]

Projectomschrijving

Voor een opdrachtgever die kindersanitair verkoopt heb ik een reeks illustraties gemaakt. Deze illustraties moesten op eenvoudige wijze laten zien welke stappen een kind moet maken als hij/zij naar het toilet gaat. Een educatief karakter die de opdrachtgever aan haar producten wil koppelen. Een lastige klus, omdat de doelgroep zeer jong is en het lastig in te schatten is of ze het begrijpen. Allereerst is er een aansprekend karaktertje, een cartoon, bedacht die in deze zes stappen laat zien waar de peuters aan moeten denken bij een bezoekje aan het toilet.

Met alle illustraties op de ipad ben ik langs kinderdagverblijven gegaan om te testen of de kinderen daadwerkelijk begrepen wat er werd verteld. Op de visuele stijl werd erg mooi en enthousiast gereageerd. Maar niet direct werd alles begrepen. Na het testen onder de doelgroep en aanscherpen is er uiteindelijk een duidelijk begrijpbare reeks ontstaan.